Його організував обласний осередок Ліги українських клубів інтелектуальних ігор. Участь взяли двадцять сім команд учнів 8-11 класів рівненських шкіл.

Участь взяли 27 команд з різних шкіл міста.

Це є частиною проекту від управління у справах сім'ї та молоді та управління освіти. Ми такими проектами займаємось вже близько 20 років і це постійний чемпіонат, який у нас проводиться для дітей, - розповідає організатор інтелектуальних ігор для дітей у Рівному Олександр Бачук.

Перед учасниками гри стояло завдання дати відповіді на запитання різної тематики.

Учасників чекає 36 запитань, у кожному запитанні буде підказка до відповіді. І вони мають якось цю підказку знайти і дати правильну відповідь, на обговорення дається 1 хв, після цієї хвилини вони пишуть на листочках відповідь і здають ведучому, - говорить Дмитро Донський.

Учні охоче беруть участь у грі "Що? Де? Коли?".

Ми вже не перший рік беремо участь у цьому заході і так, 3 раз, ну нам дуже подобається тому, що він розвиває критичне мислення. Насправді запитання не так складні, тому, що інколи у самому запитання ховається відповідь, але інколи вони бувають наскільки каверзні, що от здається відповідь на поверхні, але ми копаємо занадто глибоко і тому інколи не вгадуємо, але це не проблема, - каже учасниця Тетяна Пиварчук.

З кожним роком кількість команд збільшується, розповідають організатори.

У нас було таке, у нас зі школи приходить одна команда їй дуже подобається, потім приходить 3 команди, от наприклад зараз українська гімназія в них була одна команда, минулого року з молодших переможці у нас на Україні і зараз в нас сьогодні присутні 6 команд української гімназії, тобто діти між собою спілкуються, їм це подобається, вони доносять інформацію один одному, тобто це захоплює їх.

До слова, у грудні пройде фінальна гра "Що? Де? Коли?", за результатами якої краща команда поїде на шкільний чемпіонат України, який відбудеться в березні наступного року. 

Читайте також: рівненські школярі здобули титул переможців World Cool Games

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber