Осінь - неймовірна пора, яка додає барв кожному куточку нашої країни. Найбільш привабливо восени виглядають парки, заповідники, каньйони, де золоте вбрання дерев переплітається з архітектурою чи природними творіннями, а разом вони утворюють красиві пейзажі. Дивіться, читайте і зберігайте.

ТУНЕЛЬ КОХАННЯ

Почнемо, звісно ж, з найромантичнішого місця нашої Рівне нщини - Тунелю кохання. Складно уявити рівненчанина, який і досі там не був. 

Тунель кохання знаходиться між селищами Оржів і Клевань на Рівне нщині . Представляє собою ботанічний феномен – зелений тунель в лісовому масиві довжиною близько 4 км. Тунель – місце паломництва туристів і закоханих пар. Існує туристична легенда, що якщо закохана пара, яка пройде через тунель, загадає бажання, то це бажання здійсниться. Деякі молодята садять тут квіти, які символізують їх почуття. А кілька років тому кіномитці з Японії зняли романтичний фільм у Тунелі кохання. Восени це місце особливе, тунель тоді наче вкритий золотом і на сонці виглядає просто неймовірно. Тож за романтикою восени їдьте у Клевань, не пошкодуєте. Проте встигніть це зробити, поки не опало листя. 

ПАРК ОЛЕКСАНДРІЯ

Дендрологічний парк "Олександрія", який знаходиться у м. Біла Церква, Київської області, вважається одним з кращих в Європі. Парк займає понад 200 га, має 25 водойм, налічує 2500 видів рослин. Основу планування становить Велика галявина, від якої на 20 км розбігається мережа алей, прикрашених парковою архітектурою і скульптурою: "Романтичні руїни", "Китайський місток", джерело "Лев" та інші. Колонада "Ехо" володіє унікальною акустикою: слово, сказане пошепки в одному кінці колонади, чутно в протилежному. Провести тут вікенд – блаженство, адже у парку є усе, щоб відчути себе у романтичній казці. 

КОРОСТИШІВСЬКИЙ КАР'ЄР

Мальовниче штучне озеро, яке утворилося на місці затопленого гранітного кар’єру, знаходиться на в’їзді до Коростишева, що в Житомирській області. Відноситься до підприємства, яке займається переробкою природного каменю різних родовищ України. Скелясті береги озера висотою до 10 м, порослі соснами і березами, нагадують карельські пейзажі. Якщо ви фанат екстриму – то вам сюди! Для любителів фотографії це місце особливо цінне. До слова, тут знімали не один фільм, адже локація дійсно дуже приваблива для зйомок. 

СОФІЇВСЬКИЙ ПАРК

В Умані є багато музеїв і пам’ятників історії, але один з найзнаменитіших який славиться не тільки в Україні, а й за кордоном, це національний дендрологічний парк “Софіївка”. Софіївський парк є пам’ятником садово-паркового мистецтва кінця XVIII – першої половини XIX століть. Заснований в 1796 році власником міста Умані, магнатом, графом Потоцьким і названий на честь його дружини Софії Вітт-Потоцької. Це один з найкрасивіших парків України, оглянути який повністю за один раз неможливо. Сюди можна повертатися знову і знову, аби насолодитися красивою природою та унікальною архітектурою.

АКТОВСЬКИЙ КАНЬЙОН

Каньйон розташований на річці Мертвовід біля села Актово Вознесенського району Миколаївської області. Його глибина до 40-50 метрів, а площа понад 250 гектарів. Це унікальний комплекс лісової та водної екосистем з ансамблем скель і гранітних валунів, єдиний в Європі, який за своїми геолого-ландшафтними показниками з величезною точністю в часі появи нагадує знамениті каньйони північної Америки. Тільки уявіть, як це красиво. А краще не уявляйте, а збирайте валізи і гайда у подорож за новими враженнями.

Неймовірних вам подорожей!

Читайте також: 10 мальовничих сіл Західної України, де варто побувати рівнянам

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber