Близько 11 години біля рівненського аеропорту зібралися понад сотні людей. Чекали приїзду Президента України, Володимира Зеленського. Здебільшого це представники московського патріархату. Зустрічали очільника держави з плакатами.

10 вересня, близько 11 години біля рівненського аеропорту зібралися понад сотні людей. З плакатами та хлібом люди чекали на приїзд президента України, Володимира Зеленського. Й зустрічали очільника держави оплесками.

В оточенні охорони, до натовпу людей, Володимир Зеленський підійшов. Здебільшого на зустріч з президентом зібралися представники та парафіяни Українського православної церкви Московського патріархату.

Цей хліб ми пекли своїми руками. Тож просимо вас, захистити нашу церкву.

Люди жалілися та просили Володимира Зеленського допомогти вирішити міжконфесійну проблему.

Прихожани побудували храм, але нас на сьогоднішній день не пускають. А чому тому що в наказі є звернення, всі військові за щоб був храм. Прихожани й всі.

Політика та церква- речі не сумісні, запевнив людей президент України, Володимир Зеленський.

Дивіться, є губернатор, з сьогоднішнього дня він починає працювати. Будь ласка приходьте, записуйтеся, я всіх прийму.

Зустріч з рівнянами біля аеропорту тривала не довго. Після чого очільник держави поїхав.

Президента сказав не нові слова, але слова конституції. Що, держава немає втручатися у церковні справи. Тобто, він підтвердив Конституцію. І те, що зараз необхідне, що ця машина яка була запущена, втручання у у церковні справи держави, щоб вона просто зупинилася і все йшло згідно законодавства, - каже Пимен, Єпископ Дубенський вікарій Рівне нської єпархії.

До слова, президент України, Володимир Зеленський приїхав на Рівне нщину аби обговорити найважливіші питання області. Та представити нового голову обласної державної адміністрації. 

Читайте ще: у  Рівному люди зустрічали президента з плакатами

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber