Фото з сайту www.rvosvita.org.ua
Світлана Гасяк – вчителька французької мови з смт Млинів, що на Рівненщині справжній приклад для колег.

 Раніше ми писали, що дві вчительки з Рівне нщини увійшли до ТОП – 55 найкращих у конкурсі Global Teacher Prize Ukraine.

Світлана Гасяк  взірець сучасної вчительки. Ось, що написали про вчительку у Фейсбук профілі конкурсу: 

Світлана Гасяк – учителька французької мови з смт Млинів Рівне нської області, яка відкриває для своїх учнів вікно у світ. Улюбленим предметом у школі для пані Світлани була французька мова, а ще в неї добре виходило навчати свою молодшу сестричку  – ось що стало підґрунтям для здобуття фаху педагога. Любов до професії в старанної вчительки з’явилася не одразу, проте вона точно зрозуміла, що їй бракує шкільних клопотів і зацікавлених дитячих очей, коли декілька років працювала заступником голови районної державної адміністрації. Учні пані Світлани досягають неабияких висот у вивченні французької мови як другої іноземної, бо найчастіше основна іноземна для дітей – англійська. Та “зірочки”  цієї вчительки можуть похвалитися тим, що перемагають у ІІ-ІV етапах Всеукраїнських олімпіад, обирають французьку філологію своїм фахом та першими з селища отримують диплом Міністерства освіти і науки Франції DELF. Великим досягненням можна назвати участь учнів талановитої вчительки в міжнародних конференціях учнівської Моделі ООН у Греноблі (MFGNU 2015) та Женеві (FerMUN 2016), на яких вони були єдиними, хто представляв Україну. На цих заходах учні випробовували себе у ролі майбутніх дипломатів  і світових лідерів, відповідальних за вирішення глобальних проблем людства. Учні з повною серйозністю опановували механізм ведення переговорів, здобували вміння формувати альянси, щоб досягти компромісу, і шукали мирний шлях вирішення питань, тому тепер отримують запрошення на подібні заходи щороку. Найбільше допомагає у вивченні мови спілкування з носіями, тому пані Світлана організовує зустрічі з французами за першої нагоди. Вони з учнями побували на виставі французького міма Бутроса Ель Амарі, на концерті французької співачки Крістель Лурі, зустрічались і спілкувались із французькими музикантами з гурту «Алекс Ренарт», художником-карикатуристом GABS і сучасним французьким письменником-мандрівником Сидеріком Гра. Такий досвід дає можливість учням застосувати набуті знання, вміння і навички на практиці, оцінити свій рівень володіння мовою й подолати мовний бар’єр. Завдяки інформаційно-комунікаційним технологіям натхненна вчителька стирає кордони для шкільної діяльності своїх учнів. Вони налагодили контакти з учнями польської двомовної школи із Варшави і спілкуються з ними французькою мовою в Skype і в листах, що надсилають електронною поштою. А разом із партнерами з французьких та турецьких навчальних закладів учні креативної вчительки реалізували вже 6 проєктів. Пані Світлана ніколи не шкодує часу й сил, щоб зацікавити дітей своїм предметом. Дуже продуктивно проходять у їхній гімназії тижні французької мови, під час яких відбуваються такі цікавинки: дефіле «Катеринок», парад французьких свят із дегустацією страв французької кухні, конкурс макетів Ейфелевої вежі, виставка малюнків «Писанка по-французьки» та багато інших.
 
 
Напередодні, вчителька  початкових класів Костопільського НВК «ЗОШ І ст.гімназія ім. Т.Шевченка»?, Юлія Плющ, яка теж увійшла до ТОП - 55, поділилась з кореспондентом Рівне 1 своїми враженнями:
 
Цей конкурс в Україні діє третій рік. Минулого року я пробувала, подавала заявку на участь у ньому. Великого значення я цьому не надала. Заповнила анкету і все. Коли тоді оголошували ТОП – 50, мені прийшов лист – подяка. Цього року я вирішила, що участь брати не буду. Влітку мені прийшов лист, що мене хтось номінував. Хто це був, я не знаю. Мені прислали схожу анкету. Цього разу я відповідальніше до цього поставилась. Заповнювала її напевно більше тижня тому, що питання там досить складні і відповідь на кожне з цих питань включала в себе тисячу слів. Крім того, треба були активні посилання на підтвердження моїх слів і фотографії. Коли вчителів, які потрапили до переліку оголошували, то я свого прізвища не почула.Проте, мені почали дзвонити і писати з вітаннями. Мене переповнюють відчуття радості та одночасно тривоги
 
 
 Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber