Наразі на Рівненщині є абсолютно усі вакцини відповідно до Національного календаря щеплень. Вакцини для України за кошти державного бюджету закуповує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Тож вакцини якісні, ефективні, безпечні, перекваліфіковані ВООЗ і широко використовуються у різних країнах світу.

На Рівне нщину надійшов препарат для профілактики дифтерії та правцю. Вакцину закупили у кількості 3 500 доз. Нею ревакциновують проти дифтерії та правцю дітей до 6-ти років.

На сьогоднішній день ми вже її з 5 серпня ми її поділили між лікувальними закладами тому, що були навіть такі випадки, що лікувальні заклади до нас зверталися, що їм не має чим робити щеплення і ми забезпечили на сьогоднішній день 60% ми вже маємо вакцини. Я думаю нам її досить. Але я думаю, що міністерство охорони здоров'я повинно б закупити в листопаді місяці, повинно надійти вакцина в Україну і тому я думаю, що в нас буде достатньо вакцини, - розповідає головний спеціаліст Управління охорони здоров'я Людмила Яценя.

Вакцина проти дифтерії і правцю вже є на складі і завтра обіцяють чиновники медзаклади області централізовано її отримають.

Із понеділка будемо проводити щеплення діток 6 років. СТИК Дають нам не багато, 250 всього доз не те, що ми просили. В два рази нам зменшили, але хоч щось, - говорить медсестра кабінету щеплень Ніна Ягодка.

Не зважаючи на те, що держава виділила безкоштовну вакцину проти дифтерії і правцю, більшість батьків купують вакцину самі.

Ну ми б хотіли комплексну прививку зробити, але комплексної, як не має просто. Від дифтерії і коклюшу так. Ну в нас це ревакцинація, це вже останнє щеплення, тому ні, навпаки хочемо доробити, щоб все було добре.

Рівнянка Оксана не сумнівалася у вакцинуванні малечі від працю і дифтерії, каже, що це вже 3 щеплення для її донечки.

Вакцину ми купували в аптеці, ми купуємо платні вакцини, тому, що вони йдуть кращий виробник і більш очищенні ідуть і краще переносяться дитинкою.

Для проведення щеплень необхідно звернутись до лікаря, з яким підписали декларацію або в лікувально-профілактичну установу по місцю проживання.  

Дивіться ще: вражаюча перемога: рівнянка стала чемпіонкою Європи з тріатлону

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber