Рівненська спортсменка представила Україну у змаганнях з акватлону, що проходили в рамках Чемпіонату Європи. Валентина Молчанець повернулася додому із золотом. Проте перемога далася не просто, за рік до змагань вона потрапила у жахливу ДТП і отримала серйозну травму. Її історія надихає.

Це спортсменка Валентина Молчанець разом зі своїм тренером Дмитром. Вони розминаються перед тренуванням. Нещодавно Валентина стала чемпіонкою Європи з тріатлону. Це вид спорту, який включає у себе три етапи: біг, плавання та їзду на велосипеді. Перед тим як досягнути такого результату, дівчина пройшла через важкі випробування. Майже рік тому, вона потрапила у страшне ДТП з вантажівкою. Унаслідок якого отримала перелом хребта.

Перші тижні, коли я прокидалася в лікарні я лежала і думала, що зараз прокинуся і все пройде, що такого просто не може бути взагалі.

Воно й не дивно, адже реабілітація у спортсменки триває і досі.

Період реабілітації був не те, що довгий, а він був дуже болючий, бо це дуже боляче, коли ти лежиш і ти не можеш ніяк рухатися, твої м'язи по трохи відмирають, атрофуються, бо ніякі імпульси не створюються. Це була така дика біль, що я не знаю з чим це зрівняти.

Проте як зазначає тренер Валентини, досягати висот у спорті дівчині допомагає її наполегливість.

Відрізняє характер, тобто дуже вперта. Я її постійно зрівнюю з козерогом, характер козерога я сам також козеріг. коза по природі, якщо впреться рогом, то буде йти до кінця, - розповідає тренер Дмитро Стецюк.

Дев'ять років у плаванні, і вже п'ять у тріатлоні. Дівчина розповідає, що здобуття перемоги на липневому Чемпіонаті Європи з акватлону додав їй ще більше енергії та натхнення.

На Європі була дуже велика конкуренція. Приїхали найсильніші дівчата. Це дійсно той випадок, коли була просто інтрига до останніх секунд. Ми бігли з дівчиною з Великобританії і ми боролися за цю золоту медаль. На останньому віражу я в же вийшла, і віддала все на цю перемогу, і зробила відрив на 4 секунди.

Попереду Валентину чекає Чемпіонат Європи з тріатлону у Іспанії. Команда телеканалу "Рівне 1" пишається рівнянкою та бажає їй нових досягнень.  

Читайте також: рівненський "Верес" зустрінеться із "Чайкою" у Млинові

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber