Як орендувати квартиру у Рівному і не потрапити на гачок шахраїв? Адже ринок оренд квартир у Рівному чималий. Чи не на кожному кроці оголошення де вам пропонують винайняти житло. Зустрічаються пропозиції з оренди і на вулицях міста і в мережі інтернет.

Проте є й нечисті на руку шахраї, які просто обманюють людей. На таких потрапив і наш герой. Хлопець бажає залишитися анонімом. Розповідає, коли уже мав віддати ключі власникам орендованої квартири, ті попросили лишити їх біля дверей. Після чого рівнянин пожалкував, що не дочекався власників особисто.

Ну я на всій страх та ризик ключі. Поїхав у відрядження. Мене не було два дні, після чого повернувся. І мені почали телефонувати з погрозами. Через те що я здав квартиру в неналежному стані. Вони почали вимагати коштів, щоб я збирав певну суму. а сума була не маленька. Це був такий собі психологічний пресинг, вони пресували своїми дзвінками.

Хлопець додає, саме на його розгубленості шахраї й хотіли на живитися. Вчасно зупинила молодика його мама. Жінка відразу зрозуміла в чому справа й не дала хлопцеві віднести гроші злодіям. Дзвінки від шахраї тривали не довго- розповідає рівнянин. І це не єдиний випадок, який траплявся з ним.

Вони попросили скинути якусь суму грошей, аля аванс. І я ж скинув 1000 гривень. І після абонент був заблокований. І не брав трубку. Ось так ось повірив людям. Хоча по голосу по телефонній розмові порядно виглядали ці люди.

Саме прохання перерахувати гроші на картку це перше що повинно вас насторожити- розповідає ріелтор Ігор Гойда. Чоловік у сфері продажу нерухомості працює понад 10 років. Запевняє, будь яка оплата повинна проводитись лише після підписування договорів про оренду. Але й на папери теж потрібно звертати увагу- каже Ігор Гойда. Якщо договір затверджений на державному рівні , шанси втратити свої кошти - мінімальні.

Це має бути на державному рівні. Якщо буде заключний договір скажімо так нотаріальний, чи через зараз є установи об'єднання співвласників от багатоквартирних будинків ОСББ, і якщо власник сплачує податки тоді він може розраховувати на певний захист держави, - розповідає ріелтор Ігор Гойда.

Якщо намагаєтесь орендувати житло через по середника, то найкраще перевірити його по відгуках минулих клієнтів. Усе це можна зробити через інтернет. Це стосується ріелторів які не лише здають квартири та будинки на тимчасове проживання, а й продають їх.

Звернутись до своїх знайомих, друзів , товаришів, до яких є великий ступінь довіри. І порадитись, чи є знайомий ріелтор. Який чи продавав чи купляв нерухомість. Зайти в інтернет і написати просто, відгуки про ріелтора в місті рівне. Або ріелтор в місті Рівне .

Якщо ж на гачок чорних ріелторів та шахраїв ви все ж потрапили, то не втрачаючи часу потрібно звернутися до поліції.

ММи вже багато таких застережень робимо, і проводимо різні профілактичні заходи, в першу чергу це якщо стосується шахрайства пов'язаного з використанням карткових рахунків. Якщо сталася неприємна ситуація то в будь якому випадку потрібно звернутися до поліції. З заявою, - розповідає речник ГУНП Рівне нської області Антон Крук.

Втім якщо дослухатися до порад фахівців, шанси втрати свої кошти значно менші. 

 

Читайте також: крадіжки та сімейні драми: п'ять днів патрулювання нацгвардійців на Рівне нщині

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber