Хороший настрій, щира посмішка та любов до діток. Лікарняні клоуни "Червоні носи" продовжують дарувати заряд позитивних емоцій малечі, які перебувають на лікуванні. Сьогодні вони розважали діток у відділенні онкогематології.

Вони завжди веселі та заряджені позитивним настроєм. Це лікарняні клоуни "Червоні носи". Уже сім років вони розважають малечу у медичних закладах.

У Рівне нській обласній лікарні клоуни відвідують 11-надцять відділень. Також заходять в гості у дитячі будинки та інші заклади. Зараз у команді лікарняних клоунів близько 20-ти людей. Кажуть долучатися до хорошої справи може будь-хто, залюбки поділяться досвідом.

Навчаємо людей в інших містах України. Тому що за сприяння Рівного перші школи відбувалися в Києві, Харкові майже усі місті, які є в Україні, крім Дніпра наша команда приклала руку для формування їхніх команд, - розповідає лікарняний клоун Артем.

Такому веселому візиту раді і батьки, адже вони весь час перебувають із дітьми у палатах.

Всі дітки дуже задоволені у мене син навіть по палатах ходить. Піднімають настрій дітям. Навіть крапельниця стоїть може дитина встати без настрою. Пункцію беруть. А так вони тільки їх побачать, як настрій піднімається, - каже мама хворої дитини Ольга.

Зараз у відділенні онкогематології на лікуванні знаходиться 21 дитина. Хтось тут тільки місяць, дехто навіть більше півроку. У кожного тривалий курс лікування, адже захворювання серйозні. Тому дітки такі розваги чекають із нетерпінням.

Це дуже позитивно впливає і на стан мам,які тут перебувають тривалий період і на діток. Вони їх чекають, вони їм пишуть листи. Тримають для них цукерки, шоколадки, - каже лікар-гематолог Дана Бокій.

Головний секрет хорошого настрою - щирість та відкритість, каже лікарняний клоун Тьома.

Ми не жаліємо дітей, в першу чергу ми йдемо, як до звичайних дітей і треба бути щирими, тому що діти - це відчувають. Треба бути чесним в першу чергу перед самим собою і перед іншими.

Подарувати посмішку та підтримати малечу може кожен, головне мати щире бажання зробити це. Можна долучатися до волонтерських груп, які організовують різні майстер-класи.
 

Читайте також: Богдана із Сарненщини потребує допомоги небайдужих

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber