Благодійний фонд «Відкриті очі», продовжує збір коштів на реалізацію проекту «Кімнати позитиву 2.0» в дитячих лікарнях України.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Наразі зібрано вже 320 тис. грн, що становить 52% від потрібної суми.

Кімната позитиву у Рівному відкриється в офтальмологічному відділенні Рівне нської обласної дитячої лікарні. Інші три Кімнати позитиву заплановано в Івано-Франківську, Харкові і Дніпрі.

Кімната позитиву – це яскравий, комфортний та функціональний простір для дітей, які проходять довготривалу терапію у лікарнях. Щоб діти не залишалися на одинці з хворобою та не почувалися відірваними від звичайного життя, у кімнаті передбачається 4 зони: творча, ігрова, читальна та освітня зі спеціально підібраними дитячими іграшками та розвиваючими матеріалами.

“Щороку у відділенні на стаціонарному лікуванні перебуває понад 1000 маленьких пацієнтів з усіх куточків області. Дітки проходять різноманітні курси лікування, які зазвичай тривають від 20-ти днів. Це доволі тривалий термін і багатьом з них потрібно підтримувати процес навчання, спілкуватись з однолітками та цікаво проводити вільний від процедур час, адже позитивні емоції є суттєвим фактором, який сприяє швидшому та легшому одужанню. Саме тому в існуючій кімнаті з дітками працює вихователь, який забезпечує цікаве та пізнавальне дозвілля. Проте її планування та наповнення не пристосовані для одночасного проведення декількох видів занять для дітей різного віку,” – коментує лікар Поліщук Віталій Васильович, завідувач відділення.

pic Особливість пацієнтів офтальмологічного відділення заключається в тому, що незважаючи на лікування ці діти дуже активні, непосидючі та творчі. Дизайн кімнати розроблявся таким чином, щоб задовольнити всі потреби дітей, які знаходяться на лікуванні. Кімната поділена на зони, тому одночасно тут зможе проводити час багато діток, не заважаючи один одному.

“Ми розробляли дизайн протягом кількох місяців, аби зробити найоптимальнішим і таким, що принесе багато радості та користі маленьким відвідувачам. Наприкінці минулого року проектна команда вже розпочала перші ремонтні роботи, замінивши старі аварійні вікна в кімнаті. Керівництво лікарні та відділення активно допомагає нам, залучаючи всі наявні ресурси. Це дуже надихає, і ми переконані, що після реалізації проекту, кімната буде у надійних руках,” - відмічають координатори проекту БФ “Відкриті очі” у Рівному Марія Семенюк та Ірина Петрова.

pic

У жовтні 2017 року Фонд вперше реалізував такий проект у Вроцлавській дитячій клініці ендокринології та діабетології (Польща) спільно з Асоціацією Pozytywne.com та партнерами. Ідея створення такої кімнати виникла у співробітників розробницького центру SoftServe у Вроцлаві. Вони звернулися з цією ідеєю у БФ “Відкриті очі” компанії SoftServe і проект взяли в роботу. Після успішної реалізації проект вирішили втілити в Україні.

pic

БФ «Відкриті очі» запрошує до співпраці компанії та всіх, хто бажає долучитися до доброї справи. На сайті Фонду можна долучитися до проекту та зробити свій внесок у полегшення тривалого перебування діток у лікарнях.