Усім відомо, що Рівне є не дуже туристичним місцем. Ця проблема хвилює багатьох громадських активістів, тому вони всіма силами намагаються придумати щось, що б зацікавило не лише туристів, а й самих жителів міста.

29 червня відбулося обговорення проекту Громадського бюджету “Від мамонтів — до Рівного. Історичними стежками міста”, автором якого є Михайло Балик. Проект передбачає встановлення на вулицях міста туристичних вказівників, які допомагатимуть рівнянам та гостям Рівного знаходити цікаві історичні пам’ятки без особливих труднощів.

Також у задум проекту входить розробка сайту “Історичними стежками міста” та додатку, який матиме назву “Rivne trips”.

"Ми хочемо якнайшвидше закинути усю інформацію, яка в нас є, позаповнювати всі пункти, які ще неготові, і я думаю, що уже в липні місяці ми зможемо користуватися і сайтом, і додатком", - повідомляє Михайло.

Метою обговорення було обрати дизайн вказівників та визначити місця, у яких вони будуть встановлені, і пам’ятки, на які вказуватимуть знаки.

Також на зустрічі були присутні архітектор Сергій Ковальчук та начальник управління культури та туризму у м. Рівне Тарас Максименко.

"Ми маємо виховувати смак рівнян. І проект покликаний цей смак плекати. Ми повинні пройти непростий процес — це формування стереотипу, що Рівне — туристичне місто, що йому є чим пишатися і є, що показувати. Такого в Рівному не було. Місто оживе для самих жителів, вони відкриють для себе Рівне по-новому, будуть в шоці з того, в якому місті вони живуть”, - каже Тарас Максименко.

Сергій Ковальчук вважає інакше: “Ну взагалі, у нашому колі ми дуже часто розмірковуємо про туристичну привабливість Рівного. У міста немає стратегії розвитку, тому ми не знаємо, які сторони у Рівного сильні, які слабкі. Дивлячись здалека, туристична привабливість міста досить слабенька. Тому я не знаю наскільки взагалі варто розвивати цей напрямок”.

Наразі вже готовий макет вказівника, але він ще не затверджений. Планується встановити інформаційні таблички на 120-ти будинках, 30 каменів з пергаментами, на яких теж буде інформація про пам’ятки, які не збереглися до нашого часу та 40 кованих вказівників.

Усі охочі рівняни можуть долучитися до цього проекту, прийшовши до бібліотеки і заповнивши анкету, у якій йде опитування щодо того, які історичні місця у Рівному є найпопулярнішими.

На проект з Громадського бюджету виділено 819 тисяч гривень, організатори кажуть, що цих грошей достатньо для того, щоб втілити все у життя. У найближчому часі буде зібрана група архітекторів, які будуть думати над питанням розміщення вказівників та їх дизайном. А щодо того, коли ж ми зможемо побачити цю красу на вулицях нашого міста, організатори заявили, що до кінця цього року проект повинен бути зробленим.

*ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv