Встановлення світлофорів, продовження маршруту руху громадського транспорту в різних напрямках, реконструкція стадіону, ремонт лікарень і полового будинку — це та багато іншого просять зробити рівняни у своїх електронних петиціях. А от чи бодай щось із цього буде втілено — питання швидше риторичне. Адже за півроку, що минули з часу започаткування у Рівному електронних петицій - жодна з ініціатив так і не була втілена.

Про них довго говорили, випрацьовували механізм подання і нарешті у Рівному започаткували електронні петиції. Передбачалося, що рівняни зможуть подавати свої ініціативи у вигляді таких звернень. Якщо їх підтримає 300 мешканців — можливість втілити ідею мали розглядати депутати та чиновники. У Рівному сервер запрацював із липня.

Нині на сайті Рівне нської міськради вже подано 108 петицій. За 13 з них ще триває збір підписів, 8 — вже отримали відповіді, 45 — не набрали потрібної для розгляду кількості голосів, а деякі навіть не були допущені до опублікування на сайті.

Щоправда, у відповідях, які дають чиновники на петиції, швидше нагадують відписки. Наразі з тих петицій, які набрали потрібну кількість голосів для подальшого розгляду такі:

- Продовжити рух маршрутного таксі № 34 до Білої Криниці;

- Запровадити додатковий маршрут з Басів Кута до центру; - Винести на сесію міської ради питання Про дозволи на автономне опалення,як в інших містах України;

- Запровадити єдиний електронний квиток для громадського транспорту;

- Створити систему велодоріжок;

- Капітальний ремонт будівель відділу освіти -ДНЗ та ЗОСШ.

Заборонити кришнаітам співати релігійні пісні у громадських місцях