Вчені не сидять без діла, аби полегшити нам життя. Адже, в боротьбі з зайвими кілограмами ми нерідко відмовляємо собі у вечері. Хоча дослідники дійшли висновків, що деякі продукти все ж мають мінімальний вплив на фігуру, а то й навпаки допоможуть втратити зайву вагу.

Так, вчені з США зробили висновки, на які до цього дієтологи не зважувались десятиліттями. Отже, схуднути можливо, якщо зберігати дефіцит калорій і споживати низькокалорійну їжу, навіть якщо вживати її перед сном.

Очолює список цих продуктів капуста. За словами фахівців, у ній є багато мінералів і вітамінів, капуста низькокалорійна і чудово засвоюється організмом.

Далі йдуть, за даними американських дослідників, варена кукурудза і буряк. Вони легко перетравлюються і допомагають спалити жири. Окрім того, допомагають кишківнику виводити з організму шлаки.

Окрім овочів, корисні для схуднення і фрукти. Перед сном можна їсти мандарини і абрикоси. До слова, і фрукти, і овочі вчені радять вживати сирими. А опісля можна спокійно спати і не тривожитись, що на ранок додасться зайва вага.