Обладнати безкоштовний спортзал пропонують у Рівному. Відповідний проект поданий на конкурс фінансування на громадський бюджет.

Так, автор проекту, активіст Олександр Онищук зазначає, що хотілося б відкрити спортивний зал, для рівнян, які немають змоги платити у звичайних заняттях.

“Зал буде також облаштований бібліотекою, яка міститиме у собі лише українські твори наших авторів. Адже спорт має бути доступних для всіх бажаючих! Спортзал, як альтернатива "бахусу", - йдеться в описі проекту.

За підрахунками автора, створення такого спортзалу обійдеться майже у 109 тисяч гривень. Розмістити заклад пропонується на вулиці Соборній в районі Пивзаводу.

Нагадаємо, цьогоріч рівняни вперше мали можливість подати свої ініціативи на конкурс проектів, які фінансуватимуться за громадським бюджетом. Усього подали 45 проектів (17 великих та 28 малих). Це, зокрема, проекти змін у галузях комунального господарства, дорожнього господарства, транспорту, охорони здоров’я, енергозбереження, освіти, культури і туризму та спорту.

Найбільше проектів подано у галузі комунального господарства (17) та спорту (9). Щодо інших галузей – культура і туризм – 6 проектів, дорожнє господарство – 4, транспорт – 3, енергозбереження – 2, охорона здоров’я – 2, освіта – 1 та ще один проект, що не підпадає під жодну з категорій. Наразі триває етап розгляду проектів. 

Наразі всі проекти перебувають на розгляді. 

Які ще проекти подані на реалізацію за громадським бюджетом — читайте у наших подальших матеріалах.