Наприкінці минулого місяця до поліції звернувся 34-річний чоловік, якого невідомі побили металевою трубою, відібрали особисті речі та зникли геть. Правоохоронці провели досудове розслідування та встановили осіб, причетних до злочину.

Слідчі встановили, що 22 травня цьогоріч потерпілий, житель села Малеве Демидівського району, придбав через мережу Інтернет фотоапарат. Дорогою додому він завітав до будинку жительки села Перекалі та похизувався покупкою. У той час там перебував раніше судимий 23-річний місцевий житель, який товаришував із неповнолітніми сином та племінником господині.

Помітивши у чоловіка новий фотоапарат, вони втрьох вирішили викрасти фототехніку. Коли 34-річний чоловік напідпитку повертався вулицею додому, його наздогнали двоє неповнолітніх та почали бити залізною трубою і дерев’яною палицею, збивши з ніг. Відібравши у чоловіка рюкзак, хлопці побігли геть. 23-річний організатор злочину у той час стояв осторонь та спостерігав. Награбоване вони поділили між собою та заховали у своїх домівках.

Чоловіка госпіталізували у Демидівську центральну районну лікарню із закритою черепно-мозковою травмою, переломом носа та множинними забійними ранами голови.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України. 23-річному молодику та його двом неповнолітнім співучасникам уже повідомили про підозру. Їм загрожує позбавлення волі строком до десяти років.

Повідомляє відділ комунікації Поліції Рівне нської області.