"Залізні крила" на своїх "залізних конях" злетілися до центру міста. Гуділи двигунами, хизувалися водійською майстерністю на тяжких раритетних мотоциклах, обмінювалися байками про пригоди на дорозі. Чому ж байкери зібралися на Майдані Незалежності та до чого закликАли любителі швидкості - далі у сюжеті.

Вже десять років байк для Ростислава - не просто засіб пересування, а стиль життя. Таких же власників мотоциклів вважає братами по крові та духу. Про свій досвід на дорогах розповідає: на щастя, в ДТП не потрапляв. А от бешкетування байкерів на дорогах Ростислав називає не інакше, як стереотипом.

У свої 70 байкер Борис навіть не пригадає скільки років їздить на мотоциклі. Захопився швидкістю не лише він, його хобі та стиль життя перейняли і син, і навіть дочка.

Розповідає: в юнацькі роки не раз потрапляв у дорожні аварії. Та на щастя, усі лишалися живі. Байкер впевнений: мотоциклістів інші водії на дорогах не помічають, нехтуючи їхніми правами.

Серед кремезних бороданів у шкірянках вирізняються тендітна дівчина на власному "залізному коні". Байкерша Анна приїхала на акцію разом з чоловіком. Каже, що любов до байка - у них одна на двох.

Байкерський вояж з Дубна до Майдану Незалежності - не просто розвага, - розповідають організатори акції "Увага, мотоцикліст!". Цим власники залізних коней хочуть привернути увагу водіїв, аби запобігти автопригодам. Президент клубу "Залізні крила" нарікає: ДТП трапляються найчастіше тому, що водії просто ігнорують байкерів.