Територія Полісся є унікальною і має величезний потенціал. Тому тут варто розвивати усі можливі напрямки екологічного туризму. Про це йшлося під час «круглого столу» в Рівненській ОДА за участю близько півсотні представників турфірм, спортивно-туристичних клубів, національних природних парків, садиб зеленого туризму.

В рамках заходу учасники з Києва, Львівщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Волині та Рівне нщини презентували свої інноваційні проекти та туристичні програми у сфері екологічного, активного і пригодницького туризму.

Юрій Ойцюсь зі спільноти «Рівне тур вихідного дня», зокрема, розповів про діяльність їх організації та створений блог. Там можна знайти інформацію про прокладені ними понад 60 туристичних маршрутів теренами нашого краю, вело-звіти, відео та фото цікавих місць. А ще в планах спільноти створення карти джерел, «Зеленої стежки Рівного», GPS-треку та проведення марафону «Поліська січ», який проходитиме територією всієї області.

Присутній на заході заступник голови облдержадміністрації Олександр Савчук зазначив, що потрібно навчитися показувати духовну і матеріальну спадщину, природу Рівне нщини і робити це на європейському рівні. «Туризм – це ще і складова економіки, яка має приносити прибуток. І ми маємо навчитися заробляти кошти», - зауважив посадовець.

Голова правління української асоціації активного та екологічного туризму Сергій Підмогильний відзначив, що територія Полісся є унікальною і має величезний потенціал. Живі етнічні традиції, привітні люди, туристичні шляхи будуть привабливі для багатьох. Тому тут варто розвивати усі можливі напрямки екологічного туризму.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.

pic