Рівненський міський суд підтримав позицію державного обвинувачення та засудив інструктора однієї із автомобільних шкіл за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі прокуратури Рівне нської області за матеріалами журналістського розслідування.

- Доведено, що інструктор прийняв у квітні 2015 року пропозицію неправомірної вигоди від учня автошколи, а також пообіцяв здійснити вплив на прийняття рішення про видачу останньому посвідчення водія посадовими особами відповідної установи, уповноваженими на виконання функцій держави, – розповів заступник прокурора Рівне нської області Андрій Боровик. - Підозрюваний ще у ході досудового розслідування повністю визнав вину у вчиненні інкримінованого злочину та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

Згідно з вироком Рівне нського міського суду від 15 грудня затверджено вказану угоду про визнання винуватості та призначено покарання особі у виді штрафу в розмірі 1100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 18 700 грн.

Вирок суду в законну силу ще не вступив.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області