У першому Міжнародному конкурсі репортерської фотографії «LifePressPhoto» взяли участь фотографи з 44 країн світу. Із 70 нагород українці отримали 16. Рівнянин Андрій Матвіїв отримав відзнаку за світлину "Сміттєва люстрація".

Андрій Матвіїв ще у вересні 2014 року зробив фотографію, як Олександра Данильчука, заступника голови Рівне нської обласної ради, виносили із зали засідань представники радикальних націоналістичних організацій, щоб викинути у смітник. На світлині видно, як чиновник намагається "врятуватися" і хапається за поручні.

"Я пам'ятаю, що робив цю фотографію на колінах, - розповідає Андрій Матвіїв, рівненський журналіст, автор фото. – В одній руці у мене був фотоапарат, а в іншій – відеокамера. Я навіть не дивився, що я знімаю, просто натискав на кнопку, сподіваючись, що хоча б одна фотографія вийде вдалою. І справді - фото вийшло непоганим".

Вчора, 9 липня, відбулося відкриття фотовиставки «LifePressPhoto», на якій представлені роботи учасників конкурсу. Виставка діятиме в Рівному до 20 липня.



pic