Українська армія отримала крила. Вони невеликі й маневрені, і ніби зовсім не створені для військових. Втім, у часи гібридної війни - незамінні. У цьому переконані і військові, і волонтери, й ентузіасти, які вже опановують нещодавно придбаний літак на Рівненському полігоні. Для чого військовим крила, у спеціальному репортажі.

Рівне нський полігон бачив чимало. І тисячі війсчькових, і гучні постріли і важке озброєння. Нещодавно тут з'явився іще один хоч і тимчасовий мешканець - двомісний літак українського виробництва, з потужним мотором.

Його військовим безкоштовно передав меценат. Тож наші хлопці не гаючи часу почали освоювати нового крилатого побратима.

У мирний час подібні літаки використовують для розваги, а ще на подібних моделях пілоти-аматори вчаться керувати пташкою з мотором. Конструктори наголошують: така техніка має чимало переваг у порівнянні з важчими і більшими моделями.

А ще додають: літак для повітряних прогулянок, при правильному оснащенні може стати справжньою бойовою машиною.

На допомогу авіації розробники готують безпілотники. Вони літають над полігоном не гірше літака, та й роботи виконують чимало. Частину рівненських безпілотників вже випробували безпосередньо у зоні АТО. Нині готують чергові розробки.

Окрім того майстри з Рівне нщини готують для військових і інші допоміжні "сюрпризи". Такі "дарунки" стануть у нагоді вже безпосередньо у бою. Розробники кажуть, новинки спотворюють звук при стрільбі, приглушують полум'я та стабілізують кулю.

Кажуть новинки недорогі, основна частина вартості - матеріал та електроенергія, яка потрібна для виготовлення. Придбані волонтерами надульники вже випробували військові. Кажуть, сподобалися.

Тим часом ентузіасти льотної справи на полігоні сподіваються, що їх починання набуде поширення серед військових. Й незабаром подібні літачки будуть у багатьох підрозділах, не залежно від роду військ.