Саме 24 грудня 1974 року у Рівному вперше вийшли на маршрути тролейбуси. Сьогодні рогатим транспортом нікого не здивуєш. Втім сорок років тому вони практично рятували мешканців обласного центру. Як зароджувався тролейбусний рух у Рівному, наші журналісти розпитали у тих, хто стояв у витоків налагодження тролейбусного господарства обласного центру.

Олексій Яценко з ностальгією в погляді гортає сторінки фотоальбому. Цей йому подарували на вісімдесятиріччя працівники "Рівне електроавтотрансу". Каже, колишні колеги вітають з кожним ювілеєм. Адже саме він у далекому 1974 році очолював тоді тролейбусне управління, яке й запустило у Рівному рогатих. Пригадує: тоді з транспортом у місті було сутужно, то ж людям доводилося долати чималі відстані пішки, щоб дістатися до роботи.

Пан Олексій пригадує: запустити тролейбус дуже квапилось керівництво міста - рік закінчувався, а отже й фінанси треба було використати.

На перший маршрут вийшов десяток тролейбусів. Чеські обрали не випадково - бо вітчизняні не надто рівне Рівне просто не подужали.

Пан Олексій каже, тоді інтервал руху "рогатих" не перевищував і трьох хвилин. Тож тролейбуси почали користуватися популярністю у городян.

За життям тролейбусного підприємства пан Олексій слідкує і зараз. Досі лишається прихильником чеських, хай і бувших у використанні тролейбусів, а ще має свій погляд на розвиток транспортної галузі міста.

А от повернутися до керівництва підприємством пан Олексій, каже, не хотів би. Мовляв, і на пенсії роботи вистачає: то сусіду замок відремонтувати, то на машинці серветку обметати. А ще взявся шити валянки, щоб ноги не мерзли. Та й здоров'я вже не те, та ще й за рідне тролейбусне управління, зізнається, душа болить.