Для покриття витрат на проживання переселенцям, в тому числі й на оплату житлово-комунальних послуг, Рівненщина отримала з держбюджету більше 800 тисяч гривень. Кошти вже почали надходити на особові рахунки переміщених осіб, котрі стали на облік в органах соцзахисту. Разом з тим, до кінця місяця надійде ще близько 300 тисяч гривень. Про це повідомили на сайті Рівненської ОДА.

Фахівці департаменту соцзахисту населення ОДА нагадали, аби отримати гроші, переселенцям треба обов’язково зареєструватися за місцем проживання та одержати відповідну довідку. Якщо у місячний термін такі громадяни не зареєструються, вони не зможуть отримувати грошову допомогу.

Наразі на облік взято 978 сімей переселенців, а це 1957 осіб. Щомісячна адресна допомога для непрацюючих осіб становить 884 гривні, для зайнятих – 442 гривні.

За даними, нині в Рівне нській області зареєстровано 1287 родин, або ж 2581 переселенець. Зокрема, із Луганської та Донецької областей прибуло 2269, а з Криму – 312 осіб. Серед переселенців 918 – це діти, половина з яких віком до шести років. Разом з тим, з Рівне нщини вже відбуло 186 сімей (440 осіб).