У цю суму входять не лише готівкові кошти, а й вартість квартири. Рівнянка втерлася у довіру до пенсіонерки, кілька років виманювала з неї невеликі суми грошей, під кінець ще й ошуканським методом відібрала оселю. Тепер хвора бабуся залишилась фактично ні з чим, а на шахрайку не може вплинути навіть міліція.

Раїсі Корчинській 77 років. Проживає самотньо у квартирі на вулиці Кіквідзе у Рівному. Чоловік помер. Дочка мешкає у Росії. Пенсіонерка добре пам’ятає день, коли кілька років тому познайомилась з рівнянкою на ім’я Людмила.

За кілька років жінки подружилися. Людмила запропонувала Раїсі Іванівні так званий бізнес. Тобто вкладати кошти у американський фонд і отримувати хороші відсотки. Пенсіонерка погодилась.

Раїса Корчинська вже достеменно не пам’ятає скільки грошей перерахувала за три роки у вигаданий американський фонд. Каже, приблизно 10 тисяч доларів. Жодних відсотків не отримувала. Шахрайка мотивувала, мовляв, якщо їх не знімати – дохід буде ще більший.

Бабуся не здогадувалась, що її безсоромно обманюють. Тому коли помер чоловік, жінка стала хворіти і вирішила їхати у Росію до дочки. Постало питання, що робити з квартирою. Пані Корчинську шахрайка переконала переоформити оселю на її сина, а гроші вкласти ніби у той же фонд.

Двокімнатну квартиру на Кіквідзе оцінили трохи більше як 350 тисяч гривень. Коли договір купівлі - продажу був підписаний, шахрайка стала телефонувати все рідше. Пенсіонерка розповіла про подію сусідам і дочці, яка приїхала з Росії.

Люди зрозуміли, що їх ошукали. Звернулись і міліцію.

Втім довести факт шахрайства важко, каже слідчий. Адже переоформлення квартири відбулося на законних підставах.

Адвокат потерпілої - іншої думки. Каже, шанси повернути квартиру є, але все залежить у першу чергу від правоохоронців і суду.

Але поставити крапку міліціонери поки не можуть. Обвинувачена переховується і жодного разу не з’явилась на допит.

Не вдалося поспілкуватися з Людмилою і журналістам. Телефон її мовчав.

Проживає вона разом з чоловіком на вулиці Корольова у Рівному. Двері квартири зачинені, на дзвінок ніхто не відповів.

Втім сусіди кажуть, люди вдома бувають. Нещодавно їх бачили. Але, де працює Людмила – ніхто нібито не знає.

Про те, що Людмила нікуди з Рівного не виїжджала запевняє і дочка потерпілої. Каже, шахрайка постійно присилає їм СМС та повідомлення на електронну пошту з вимогами платити оренду за квартиру. Адже помешкання вже не їхнє і вони там проживають як квартиранти.

Люди не приховують свого розпачу. Вже не знають у які служби звертатись аби повернути собі житло і покарати шахрайку. Підозра останній ще не висунута. Але слідчий пообіцяв, що направить до помешкання Людмили опергрупу аби доставити її на допит силоміць.

Потерпілим залишається сподіватись, що правоохоронець дотримає слова і у цій справі відбудеться якесь зрушення. У дочки пенсіонерки ще жевріє надія, що шахрайка добровільно поверне їм квартиру.