Попри складний для України час, рівненські пластуни стверджують: життя триває. Для багатьох, воно триватиме, поки будуть донори, які зважаться та здадуть кров для важкохворих. Тому ще раз закликали добровольців приєднатися до акції “Тиждень здачі крові”. Для кого стали донорами рівненські пластуни, знають наші журналісти.

Всеукраїнський марафон “Тиждень здачі крові” проходить одночасно у семи містах України. Києві, Білій Церкві, Тернополі, Сокалі, Житомирі, Львові та Рівному. Його організацією третій рік поспіль займаються рівненські пластуни. Таким чином популяризують тему донорства серед рівнян. Кажуть, щороку учасників акції стає все більше.

Тарас Давидюк здає кров уп'яте. Перед цим став донором у лютому. Прийшов здавати кров на прохання колеги, якому потрібна була операція. Каже: коли здорова людина таким чином допомагає хворому, вона не лише робить добру справу, а й оновлює і свій організм.

Влітку кількість охочих здати кров зменшується, кажуть медики. Та у центрі переливання крові донорів чекають завжди. Головне, щоб людина була здоровою та не мала протипоказань до здачі крові.

Кров донорів, які долучаться до “Тижня здачі крові”, також передадуть до онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні.