Скандали, звинувачення, заклики та навіть шантаж. Саме так сьогодні у Рівному вирішували скільки має коштувати проїзд у міських маршрутках. Перевізники наполягали на збільшенні ціни, а їх переконували почекати із цим.

Їздити по 3 гривні чи платити по 2,5 за проїзд у маршрутках Рівного в чергове вирішували сьогодні на засіданні міськвиконкому. Переглянути тариф перевізникам обіцяли у квітні, мовляв із надходженням кредиту МВФ здешевшає вартість пального, а отже і ціну піднімати більше не потрібно буде. Проте бажаного не сталося. Тож питання зависло у повітрі.

Проте члени виконкому до підвищення вартості проїзду поставилися скептично. Мовляв, не та ситуація нині у країні, щоб до підняття вартості газу та водопостачання, зростання цін на ліки та продукти додавати ще й подорожчання проїзду. До того ж проїхалися маршрутками Рівного і "таємні покупці" одного з членів виконкому.

Перевізники обурюються: насправді цифри зовсім інші. А їх розрахунки відображають реальний стан речей. До того ж готові й дечим поступитися.

Мешканці Рівного наполягають: якщо економлять всі, то чому б не поекономити і перевізникам.

Врешті члени виконкому перейшли до голосування. Підтримали підняття вартості проїзду лише троє з присутніх. Іншим голосуванням виконком затвердив вартість проїзду у 2,5 гривні. Питання здавалось вичерпаним, та за кілька хвилин у залу засідань зайшли перевізники, аби самим почути аргументи виконкому та висловити власну думку.

Після чергових пояснень і прохань почекати ще місяць, хоча б до наступного засідання, перевізники залу покинули. А за кілька хвилин повернулися з ультиматумом: або члени виконкому переголосовують, або завтра ті на маршрут не виходять. Та члени виконкому повертатися до цього питання не захотіли. Мовляв, на шантаж не ведуться. Тож найімовірніше продовження цінової колотнечі варто чекати вже невдовзі.