Патріотичною, еротичною та головне - поетичною видалася презентація міжнародного фестивалю поезії "Terra poetica" Аби запросити місцевих творчих людей до участі у Рівне приїхала минулорічна переможниця фесту - Леся Мудрак. Як проходитиме поетичне Євробачення та яке відношення до нього має Рівне?

Українка Леся Мудрак відома не лише своєю еротичною поезією і не менш еротичним її виконанням, а й перемогою у минулорічному міжнародному фестивалі поезії "Terra poetica". Саме завдяки їй цього року поети з кількох десятків країн світу приїдуть в Україну, аби презентувати свою творчість. Чекають й охочих з України. Проходитиме фестиваль за принципом Євробачення й поєднає непоєднуване.

Іще одна особливість фестивалю - читання поезії мовою оригіналу та англійський переклад. Це дозволить зробити твори зрозумілішими ширшій аудиторії.

Поети кажуть: Україна за останній час вже стала своєрідним центром світу, проте іноземці досі мало знають про її культуру. Фестиваль - чудова можливість показати їм справжню Україну.

Окрім інших міст, частиною фестивалю стане і Рівне нщина. Організатори вже заручилися підтримкою керівництва області, аби поезію почитали і в Острозькому і в Дубенському замку. Чекають поетичний міжнародний десант в Рівному вже у жовтні.