В Україні збільшився перелік ліків, заборонених до продажу. На цей раз під заборону потрапили популярний Корвалол та Корвалдін, Барбовал, Назоферон та Уронефрон. Детальніше про заборони розповів начальник державної служби з лікарськіх засобів у Рівненській області Сергій Лебедь.

За його словами, це зовсім не значить, що такі препарати зникнуть з аптек назавжди. Справа у тому, що державна служба проводила перевірку виробника згаданих препаратів, і виявила порушення у певних серіях, які і заборонені до реалізаціїУ три рази зросла кількість вилучених з продажу медикаментів. Тобто таких, чия якість не відповідає вимогам. За словами начальника державної служби з лікарських засобів у Рівне нській області Сергія Лебедя, цього року з реалізації вилучено понад 90 тисяч упаковок медикаментів. Хоча ще рік тому ця цифра становила 32 тисячі.

І це притому, що фактично кількість самих перевірок, влаштованих провізорам цього року дещо зменшилась. За словами пана Лебедя, впродовж року 8 підприємств було позбавлено ліцензій на здійснення аптекарської діяльності. Така ж кількість аптек позбулися ліцензій і минулого року. Нагадаю, що найчастіше її анулювали через недопущення контролюючих органів до перевірок.

Джерело: http://www.radiotrek.rv.ua/