Мирного діалогу з мітингувальниками прагне влада. І збільшує контингент правоохоронців у столиці. Цієї ночі з Рівного до Києва відправили кілька десятків працівників патрульно-постової служби. Колеги з інших областей повідомили, що Рівненщина не єдина, звідки викликають міліцію на охорону громадського порядку та людей. Принаймні, у цьому запевняють самі правоохоронці офіційно. А неофіційно рядові працівники кажуть, що не мають бажання їхати. І стверджують, що вибору їм не залишають або робота, або звільнення.

Правоохоронців Рівного знову відправили у Київ. Уночі. За неофіційною інформацією близько 60 чоловік з патрульно-постової служби з теплими речами і харчами зібрали під обласним управлінням близько опівночі.

Коли правоохоронці помітили журналістів та активістів, почали бігати. Їхню фізичну розминку знімали. Спочатку на вулиці Пушкіна, потім біля міськвиконкому і на Соборній.

Прес-служба обласного управління підтвердила відправку особового складу у столицю. Офіційна версія - на заміну інших, які охороняють Київ не перший тиждень, та безпосередньо для захисту рівнян.

Також посилено захищають рівнян вже кілька тижнів правоохоронці у приміщенні обласної державної адміністрації. Подвійний кордон міліціонерів просить документи, цікавиться до кого відвідувачі і телефонує у приймальні.

Тамара Лисенко запевняє, що рівненські міліціонери нікого не битимуть. Навіть якщо надійде наказ.

Аби громадяни не сумнівалися, що пепесники їдуть охороняти їхній спокій добровільно, про необхідність виконання обов'язку перед державою говорять вже дружини правоохоронців. На камеру. І це відео прес-служба може надати журналістам. Щоб не було розмов про важкий вибір людей у погонах між роботою і звільненням.