25 школярів, які мріють стати журналістами, навчаються азам цієї професії на Рівненщині. Літня школа проходить на базі МАНу. Стати учасником спец-курсу Всеукраїнської школи журналістики удостоїли найталановитіших дітей, по одному представнику від кожної області. Як вчаться і що вдається, показували й розповідали Тетяні Коваль

25-теро найталановитіших дітей з усієї України приглядаються й прицінюються до журналістики. Хочуть зрозуміти, чи для них цей фах. Мають 10 днів. Стільки часу триватиме Всеукраїнська школа журналістики. Це не тільки лекції й теорія, а й поїздки та практичні завдання.

Як запитувати, щоб отримати саме ту відповідь, яку потрібно почути, вправляються один на одному. Єлизавета із Полтави мріяла поспілкуватися із редактором газети "День". Її подруга із Чернівців Світлана, підіграє. Вона - це не вона, а Лариса Івшина.

Орися зі Львова із 5-ти років мріє пов'язати своє життя із журналістикою. Запрошення на цю літню школу, каже, було подарунком долі. Найбільше цінує спілкування із журналістами-практиками. Тепер радіє, може хизуватися особистим знайомством із влаксором телеканалу "1+1" Олександром Курсиком.

10-денна школа — безцінний досвід, погоджуються 11-класники. Навіть, якщо майбутнє пов'яжуть з іншою професією, не журналістикою, то друзі у кожній області залишаться.