Рейдерське захоплення мирогощанського державного іподрому сколихнуло громадськість Рівненщини. Влада ж поки знаходиться осторонь конфлікту, не втручається і коментарів не дає. Нагадаємо, що минулої п'ятниці про заворушення на іподромі під час сесії облради повідомив депутат Олег Хомич. Поки що працівникам вдалося відстояти свої права. Однак люди переконані, що після першої спроби буде і друга, і третя, аж поки директору, якого призначило міністерство аграрної політики, не вдасться повноправно сісти у керівне крісло.

Ціна питання, кажуть працівники ДП "Мирогощанський державний іподром", - три з половиною тисячі гектарів землі. Саме стільки мали розпаювати між колишніми та теперішніми працівниками підприємства. Тепер цю землю у людей хочуть просто відібрати, впевнені депутати Рівне нської облради, які взялися допомагати трудовому колективу.

Конфлікт розгорівся ще у 2010-му, коли Мирогощанський державний іподром у аграрному Міністерстві захотіли передати Державному підприємству конярство України. Працівники закладу тоді почали спротив, кажуть, добре знають роботу вітчизняного конярства.

Працівники підприємства стверджують, після зміни керівництва ДП "Мирогощанський державний іподром" одразу ж приватизують. А три з половиною тисячі гектарів землі, які через судову тяганину розпаювати поки не вдалося, у людей нові власники заберуть.

Працівники закладу не розуміють, чому районна та обласна влада, замість того, щоб допомогти, проблему просто ігнорує. Між тим, ще у 2010-му році ДП "Мирогощанський державний іподром" входив у десятку кращих аграрних підприємств області.