Щоправда, комплектів на усіх учнів у класі не вистачить. Набірних кіл з електродинаміки "Школяр" закупили 28 комплектів, приладів з механіки — удвічі більше. Такі набори мають стояти на кожній парті. В середньому у кабінеті їх 15. Фізику вивчають у 33-х рівненських школах.

Андрій Мазур показує, що входить до набірного поля з електродинаміки "Школяр". Їх для рівненських шкіл закупили 28 комплектів, кожен — 3,5 тисячі гривень. Ще 55 комплектів приладів з механіки. Вони коштують по 1 тисяч 400 гривень. Загалом на обладнання витратили 175 тисяч гривень, 16 — із місцевого бюджету, решта — із державного. Новому приладдю вчителі фізики радіють. У 9 школі учні працюють із приладами, котрим 40 років.

Такими приладами уже укомплектовували школи торік. Тоді затвердили міську програму підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти до 2015-го року. То ж прилади, які закупили цьогоріч, поїдуть до шкіл, які торік нічого не отримали. Роздали у садочки та 8 шкіл, де навчаються і у другу зміну, прожектори вуличного освітлення.

Прожектори міській скарбниці обійшлися у 35 тисяч гривень.