Купальний сезон у Рівному завершився - проте не для всіх. Сотні рівнян продовжують купатися у водоймах. Любителів похлюпатися у водичці не лякає ані похмура погода, ані попередження спеціалістів про можливе переохолодження. Причому, відсьогодні кількість охочих прийняти водні процедури зросте в рази.

На пляжі Басівкутського озера не людно. Охочих позасмагати чи похлюпатись - немає. У воді хіба що буйки, на березі - рибалки. Однак, якщо у відкритих водоймах сезон купання завершився, у найбільшому рівненському басейні він тільки стартує.

Один з перших відвідувачів басейну плавець Володимир Балдич. Тут тренується щодня - вранці та ввечері, окрім літа: коли басейн зачиняють, їде на збори. Нині вже встиг кілька разів пірнути.

У басейні альтернативу великій воді шукають сотні рівнян. Година плавання тут коштує до 30 гривень. За абонемент на 12 занять потрібно викласти 200 гривень.

Жодної копійки не платить за те, щоб попірнати, Анатолій Мильников - він моржує з 13-ти років, нині йому 66. Двічі на день чоловік занурюється в Басівкутське озеро. І йому байдуже, яка на вулиці температура. Каже, лізе у воду і при мінус тридцяти. Тож басівкутська вода 18-ти градусів йому тепла.

Анатолій розповідає, таких як він - моржів, до бази веслування "Україна" щодня приходить майже три сотні, в основному рано-вранці. А сам процес занурення - то справжній ритуал.

Чимало є й таких, що не моржують, однак і нині не втрачають нагоди поплавати.

Перш ніж лізти до водойми в період з осені і до весни, додає Анатолій Якимчук, треба розуміти - таке задоволення може коштувати здоров'я, а подекуди й життя. Тож якщо без води ніяк - вперед до басейну, або ж ...за порадами до моржів.

Якщо після таких процедур моржем стати все ж не вийде, імунітет, запевняє гартівник зі стажем, зміцниться однозначно.