Через вибори до Верховної Ради ледь не зазнав краху рекламний бізнес у Рівному. На три агатаційні місяці керівник міста забажав підвищити плату за рекламу у півтора рази. Новий тариф, кажуть в асоціації рекламістів, міг коштувати бізнесу.

Рекламний бізнес ледь не став зброєю проти його власників. Міські чиновники забажали за рахунок рекламних площ збільшити доходи до міської скарбниці.

Ціна рекламних площ за задумом керівника Рівного мала зрости лише під політичною рекламою і тільки на три місяці перед парламентськими виборами у півтора рази. Ідея здорожчання тарифу, каже головний комунальник, зовсім не тиск на місцевий бізнес.

Щоб не розлякати заможних рекламодавців-політиків, рекламісти вирішили допомогти незахищеним і зберегти свій бізнес. Усі, хто має білборди, скинуться. Ціна питання — 90 тисяч гривень.

Таку домовленість сторони називають компромісом. Якби його не знайшли й ціна на рекламу таки здорожчала перед виборами, тоді від рекламного бізнесу у Рівному нічого б не лишилося. Бо після 28 жовтня, впевнена Лілія Кректун, тариф на рекламу до зменшення навряд чи переглядали б.