Зірвалася угода між "Міським будинком культури" та Фундацією імені князів-благодійників Острозьких. Останні мали б започаткувати благодійну програму "Відновлення МБК" й збирати пожертви на завершення ремонту концертної зали будинку культури. Його талановиті мешканці мали у свою чергу організовувати благодійні концерти. Втім меморандум так і не підписали.

Він навчає залучати спонсорські кошти та пожертви меценатів. Цьому присвятив і нинішній семінар. Переконаний, без допомоги зі сторони нині важко вижити. Планував підтримати комунальний заклад "Міський будинок культури". Зіставив меморандум про співпрацю, називає його протоколом намірів без жорстких зобов'язань.

Натомість, творчі колективи будинку культури мали б виступати на благодійних концертах. Зібрані на таких заходах кошти спрямовували б на ремонт концертної зали "Міського будинку культури". Запрошення на урочисте підписання меморандуму із такою мотивацією розіслали журналістам.

Свою позицію чиновниця мотивує тим, що нічого не знає ні про меморандум, ні про умови прописані у ньому. А "Міський будинок культури"- заклад комунальний, підзвітний управлінню культури й фінансується із міського бюджету. До того ж цьогоріч із Держбюджету на його ремонт виділили 4 мільйони гривень.

Танцювальному колективу "Полісяночка" востаннє на концертні костюми "Міський будинок культури" виділяв кошти влітку 2010-го. Це гроші, які платили за навчання своїх дітей батьки. Художній керівник ансамблю у телефонній розмові розповіла: більшій кількості концертів її вихованці зрадіють. А з ними й їхні батьки, якщо виступами юні танцюристи ще й зароблятимуть собі на строї. Зі слів Руслана Краплича, допомогти із організацією благодійних заходів, щоб назбирати грошей на підтримку творчих колективів та реконструкцію Будинку культури, до нього звернулися самі колективи.

Керівниця "Полісяночки" своє прохання про допомогу спростувала. Не розповів аргументи підписання меморандуму директор "Міського будинку культури". Пояснив лише, що йому заборонили давати коментарі журналістам.