Біля найдовшої в Європі вузькоколійки, котра й досі працює, розмістилися народні умільці зі своїм крамом, а фольклорні колективи розважали гостей поліською музикою. Охочих побачити бурштиновий край запрошували на екскурсійні маршрути, а сам бурштин презентували у вагоні "кукушки".

У лісі за три кілометри від Володимирця - співи, танці та частування. Етно-фест Бурштиновий шлях не обмежився самим лише сонячним камінням. Тут й ухою і шурпою і варениками пригощали. А заодно і торгували: вишиванками, сувенірами, картинами. Крам різноманітний - і заводський і ручної роботи. Вишивальниця із Володимирця виставляється вперше. Свої картини цінить від півтисячі гривень й вище, бо вартість свого часу і праці знає.

Чи не в кожному курені - народна вишивка, наїдки і самогон. А поміж тим - танці й співи. Фольклорний гурт "Старі коні" розважав гостей фесту повстанськими піснями.

Поруч дід Антон із Хиночів показує майстер-клас. Із лози плете постоли. З розміром вгадує, бо не один десяток літ цією справою займається.

Сам же бурштин, який і став винуватцем свята презентували у "кукушці". Під сувеніри, прикраси, та експозицію самого сонячного каміння відвели окремий вагон. А вже іншим поїздком гості етно-фестивалю відправлялись на екскурсії. Серед точок маршруту і село Зелене, куди наступного року і переїде фестиваль.