Від 50 до 100 тисяч гривень щодоби. Саме стільки грошей жителі Рівненщини втрачають зі своїх карток через аферистів. Останні представляються представниками банків і ошукують довірливих людей. Нещодавно на гачок зловмисників потрапив 63-річний рівнянин. Спохватився майже одразу, але було вже пізно. Історія чоловіка, якого ошукали псевдобанкіри, далі у сюжеті.

Шахраї таки вмовили Віктора повідомити їм останні чотири номери картки та змінили йому пін-код щоб нібито вберегти чоловіка від зловмисників.

Так, телефонний дзвінок із нібито банку вартував 63-річному рівнянину 54 500 гривень.

Кіберполіцейські Рівненщини наголошують, банківські працівники ніколи не телефонують та не випитують CVV-код, термін дії, номер карточки, пін-код, та не просять їх змінити.

Це банківській безпеці не потрібно. Вони заблокують карточку і попросять людину підійти до найближчого відділення банку щоб встановити причини і наслідки трансакцій. Поспілкувавшись з шахраями: на звороті карточки є гаряча лінія банку: треба перетелефонувати і повідомити, щоб заблокували картковий рахунок, - розповідає старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області ДКП НПУ Тарас Лешкевич.

Щоб убезпечити свою картку від шахраїв кіберполіцейські радять відкрити віртуальну картку для розрахунків в Інтернеті. Крім того, підключити SMS-інформування стосовно операцій з платіжною карткою та встановити індивідуальні ліміти на операції з нею. А також тримати в секреті ПІН-код і три цифри на звороті картки. 

Читайте також: "Золоті" макарони: управління освіти Рівного закупило макарони за цінами, утричі дорожчими, аніж у магазинах (ВІДЕО)