У квітні цього року розпочинається реєстрація школярів для зовнішнього незалежного оцінювання. В пакеті реєстраційних документів учасник обов’язково повинен подати копію паспорта громадянина України.

Відповідно до пункту 2 статті 21 Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.

Аналізуючи досвід минулих років та розуміння підвищеного попиту на послугу оформлення паспорта громадянина України (ID-картки) по досягненню 14 років саме в період підготовки до вступу у вищі навчальні заклади, цьогоріч, з метою підвищення обізнаності школярів та їх батьків щодо основних паспортних документів, а також щодо прав та обов’язків, що пов’язані з порядком їх отримання, командою Центру надання адміністративних послуг у місті Рівному ініційовано новий проєкт, орієнтований на підлітків – "Перший паспорт".

Захід передбачає звернення до ЦНАПу старшокласників, які досягли віку 14 років, для отримання паспортних документів із зазначенням інформації про РНОКПП. Працівниками центру разом з Управління освіти м.Рівне відпрацьовано алгоритм реалізації цього проєкту та втілення його в життя.

Відтак, є вже перші результати. За минулий тиждень в рамках проєкту "Перший паспорт" в ЦНАП міста Рівного подали документи на оформлення ID-картки 42 особи, а в найближчий тиждень прогнозуємо отримання документів ще від 50 осіб.

Також у ЦНАПі нагадують, що вперше паспорт оформлюється безкоштовно, а час виготовлення складає 20 робочих днів з дня подання заяви-анкети та документів.

Читайте також: Документи з різною транслітерацією анульовувати не будуть