Згідно з новими правилами міжобласних пасажирських перевезень, у пасажирів повинен бути документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, однієї дози дводозної вакцини або ж результати негативного ПЛР чи експрес-тесту. Підійдуть і міжнародні та внутрішні ковід-сертифікати.

Як повідомляє кореспондент телеканалу "Рівне 1", на виїзді із Рівного, поблизу зоопарку поліція спільно з співробітниками Укртрансбезпеки перевіряє зазначені документи у всіх пасажирів автобусів міжобласного сполучення (міські та міжміські рейси в межах області дозволені без відповідних документів)Пасажири в цілому негативно відносяться до таких перевірок, проте є й ті, хто розуміє необхідність таких заходів. 

На планшети поліцейських уже встановили спеціальну програму для швидкої перевірки сертифікатів з “Дії” або сканування паперового його варіанту.

Перевіряти достовірність сертифікатів про вакцинацію громадян з 21 жовтня будуть працівники Центру контролю та профілактики хвороб на місцях, а також працівники патрульної поліції України.

У паперових свідоцтвах про вакцинацію обов’язково мають бути реквізити — інформація про вид щеплення, кількість доз щеплення, підпис лікаря та печатка офіційної установи охорони здоров’я.

Для пасажирів віком до 18 років наявність вищевказаних документів, крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, не вимагається.

Читайте також: Гасили цілу ніч: на півночі Рівненщини локалізували пожежу сухої трави.