Вчора, 12 квітня, рівненський «Верес» розпочав продаж своїх акцій на біржі ПФТС.

Як повідомили у клубі, за перший торговельний день клуб отримав заявок на купівлю акцій на загальну суму 35 790 000 грн.

Всього у вільний обіг надійшли 500 000 простих іменних акцій, стартова номінальна вартість кожної становитиме 100 грн.

- Ми робимо щось історичне. Вперше усі охочі можуть отримати власну частку у футбольному клубі, стати частиною великої родини червоно-чорних і, наголошую, отримати інструменти контролю та управління. Після завершення IPO буде сформована нова наглядова рада з-поміж акціонерів. Вони матимуть доступ до документів і впливатимуть на ухвалення ключових рішень. Це європейська модель управління. Сподіваюся, після НК Верес на подібний крок підуть інші клуби і разом ми зробимо революцію в українському футболі, – заявив президент "Вереса" Іван Надєїн.

Генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа зауважив, що вартість акцій може змінюватися в залежності від балансу попиту та пропозиції: "Наразі ми продаємо папери за номіналом 100 грн за акцію, але дуже скоро все може змінитися і їхня вартість зросте. Ми бачимо дуже багато успішних кейсів таких проспектів, наприклад, у турецькому або польському чемпіонатах. До речі, вважаю, що український чемпіонат набагато яскравіший й має великий потенціал".

Як зазначив, голова Правління МТБ БАНКу Юрій Кралов розповів, що це перший проект IPO за останні 15 років й сам процес купівлі акцій ще потребує вдосконалення. 

Щоб стати акціонером народного клубу Верес, потрібно особисто або дистанційно подати паспорт та індивідуальний податковий номер, підписати договори на відкриття брокерського рахунку і рахунку в депозитарії. З детальною інструкцією можна ознайомитися на сайті народного клубу.

 

Читайте також: Акції рівненського "Вереса" надійшли у вільний продаж