Гроші йшли на утримання криміналітету у місцях позбавлення волі

Співробітники СБУ під час спецоперації у Києві та на Рівненщині нейтралізували злочинне угрупування, що тероризувало мешканців регіонів та вимагало гроші з підприєців для поповнення "каси" криміналітету. 

Зафіксовано факт "вибивання" через погрози вбивства 30 тисяч доларів. 

Під час 17 обшуків за місцями проживання та автомобілях зловмисників виявлено вогнепальну зброю, радіостанції, балаклави та гроші, отримані злочинним шляхом, повідомляє прес-група СБУ. 

За даними СБУ, до угрування входили 5 осіб, які раніше були засджуені за тяжкі та особливо тяжкі злочини. Зловмисники через створення штучних конфліктів погрожували підприємцям фізичною розправою у разі відмови платити. 

Ці гроші направляли кримінальним колам, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі. Крім того засудженим передавали наркотики та засоби зв'язку для координації їхньої діяльності. 

Двоє лідерів банди також брали участь у вирішенні конфліктів між кримінальниками. Під обшуків виявили банківські картки і чорнові записи із доказами протиправної діяльності та понад 16 кілограмів незаконно видобутого бурштину-сирцю.

Зловминикам повідомили про підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 189 (вимагання), ч. 1 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу), ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Лідерів угрупування взяли під варту без права внесення застави. 

 

 

Читайте також: На Рівненщині авто в'їхало в огорожу санаторію: загинуло двоє людей