Як часто ви відкриваєте шафу і бачите там купу речей, а все одно «надіти нічого»? Найчастіше проблема виявляється в тому, що у вашому гардеробі мало базових речей, які могли б поєднуватися одна з одною, і які можна «розбавляти» доповненнями і аксесуарами, створюючи різні образи.

Ми вирішили підібрати кілька критеріїв того, якими мають бути ці базові речі, щоб ви могли заощадити на покупці нового одягу.

Що таке базовий гардероб?

У якійсь із телепередач відома Евеліна Хромченко сказала, що головна ознака добре вдягненої людини — це те, що на її одяг не звертають уваги. І саме такими повинні бути базові речі. Це — одяг, який вільно комбінується між собою і підходить під різні стилі. Саме з базових речей створюється так звана «капсула» (цей термін дуже люблять модні блогери і стилісти) — нейтральний набір, за допомогою якого можна щоразу створювати різні образи для різних ситуацій.

Базовими можуть бути і джинси (особливо джинси!), і ділові костюми, і нейтральні блузки та джемпери — купити все це можна на майданчику з продажу речей Шафа. Але кожна річ має поєднуватися з будь-якою іншою річчю з «капсули», а також в ідеалі повинна поєднуватися з будь-якими ультрамодними речами, якими б екстравагантними вони не були. Крім того, базові речі обов'язково повинні бути якісними, практичними та функціональними, повинні підходити вам і сидіти на вашій фігурі ідеально.

Чого варто уникати?

При виборі та купівлі речей уникайте наступних кроків:

  • кількість яскравих, помітних речей, блискучих або з незвичайними принтами має становити не більше 5-10% гардеробу — в іншому випадку вони ніяк не зможуть поєднуватися між собою і не будуть підходити навіть до базового одягу;
  • не купуйте речі з дуже щільних тканин, краще вибрати тонкі і легкі, щоб створювати багатошарові образи;
  • не купуйте синтетичні тканини, тільки якщо мова не йде про спеціальну високотехнологічну синтетику для спорту і активного відпочинку;
  • не купуйте речі спонтанно і непродумано, піддавшись незрозумілому для вас пориву або «купившись» на великі знижки;
  • вибір речі повинен бути строго раціональним, і ця річ вам повинна бути дійсно потрібна.

Обираємо базову сукню

Як вам вже, напевно, зрозуміло, базова сукня просто зобов'язана поєднуватися з багатьма іншими елементами вашого гардеробу. Тобто, вона має бути не надто помітною, не впадаючою в око, стриманою. При цьому її крій повинен бути ідеальним, а фасон — відповідати особливостям вашої фігури. Добре, якщо така сукня буде пошита по вашому силуету, і буде сидіти на вас як влита. Не забувайте, що краще обрати класичний стиль.

Сукню можна буде змінити до невпізнання жакетом або накидкою, різним взуттям, аксесуарами або прикрасами. Вона має бути фоном для створення образу, фоном для всіх інших елементів, які будуть в ньому присутні. Ідеальний варіант — те саме «маленьке чорне плаття», яке, за словами Коко Шанель, має бути в гардеробі кожної жінки, — його можна купити на порталі з продажу одягу Shafa.ua.

Обираємо базове взуття

Грамотно підібране взуття в вашому взуттєвому гардеробі — це реальна можливість заощадити великі кошти. Це дозволяє відмовитися від покупки ще декількох пар, але взуття повинне бути максимально якісним. Не варто вибирати найдешевші туфлі або чоботи — адже вони не прослужать вам і одного сезону! Віддайте перевагу натуральним матеріалам і якісному пошиттю, а також відомим брендам, які добре зарекомендували себе.

Базове взуття повинне підходити під будь-яку ситуацію. Але воно, зрозуміло, має і відповідати сезону. Для зими досить придбати дві пари чобіт: одні — для офісу, інші — для прогулянок по снігу з дитиною або активного відпочинку. Для весни-осені теж потрібні напівчобітки або черевики, для більш теплих днів — балетки або сліпони. Останні можна носити і влітку, якщо немає сильної спеки. Кросівки знадобляться, якщо ви займаєтеся спортом. На літо взуттєвий гардероб доповніть сандалями або в’єтнамками.

Обираємо базову сумку

Багато хто думає, що хороші і якісні сумки коштують дуже дорого. Це — той аксесуар, на якому дійсно не хочеться економити, та й не варто. Але в рамках одного і того ж бюджету сумка може виглядати як дорогою і брендовою, так і дешевою і вульгарною. Тому скільки б ви не збиралися витратити на сумку, звертайте увагу на її зовнішній вигляд. Якщо можете дозволити собі придбати дорогу річ, обирайте натуральні матеріали — шкіру, замшу, нубук.

Класичні фасони і моделі ніколи не виходять з моди. Краще вибирати середній розмір, тому що дуже маленькі сумки більш доречні для літніх днів, а надто великі будуть виглядати громіздко. Базові кольори для сумки — це, в першу чергу, чорний, а також шоколадний, бордо, бежевий, сірий і білий. Але який би колір сумки ви не обрали, стежте за тим, щоб він поєднувався з базовими речами вашого гардеробу.