фото ілюстративне
Рівненчанин, який у травні, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, побив патрульного поліцейського, заплатить штраф за свої дії.

Про це йдеться у вироку Рівне нського міськрайонного суду.

Нагадаємо, 20 травня 2019 року, близько 12 ночі екіпаж патрульних прибув на вулицю В’ячеслава Чорновола. Звідти надійшов виклик про те, що 41-річний рівнянин у стані алкогольного сп’яніння агресивно себе поводить та вчиняє насильство стосовно членів сім’ї.

Поки один патрульний відбирав заяву та пояснення у жінки, другий перебував із "бешкетником" в окремій кімнаті. Господар ніяк не міг заспокоїтися, виражався нецензурною лайкою, намагався втекти. Тож поліцейські прийняли рішення відвезти чоловіка на освідчення та до відділення поліції для дачі пояснень. Однак порушник відмовлявся будь-куди їхати і почав чинити опір. Під час сутички він зірвав погон із однострою в одного поліцейського, а іншого – кілька разів вдарив по голові.

Читайте також: Поліцейські затримали чоловіків за вчинення хуліганства у Рівному 

Патрульного госпіталізували до неврологічного відділення лікарні із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забоєм голови.

5 листопада 2019 року відбулось засідання у міському суді. Обвинувачений вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю . Суду пояснив, що дійсно здійснив опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов`язків. У скоєному щиро розкаявся та вибачився перед правоохоронцем. 

У висновку, суд обрав покарання чоловіку у вигляді штрафу в обсязі сто неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одна тисяча сімсот) гривень.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber