фото ілюстративне
Наближення до європейських стандартів. Міністерство охорони здоров'я України планує змінити підхід до підготовки лікарів. Зокрема мова йде про інтернів. Якою буде нова інтернатура далі у сюжеті.

Проект нової моделі інтернатури вже пройшов етап громадського обговорення. Його усі охочі можуть побачити на сайті МОЗ України. Сьогодні можна зазначити основні напрямки, що нового в інтернатурі очікується для випускників вищих навчальних закладів з 2020 року.

"Якщо інтернатура в нас раніше тривала порядка 34 спеціальностей, в новому проекті документу їх передбачено 13.Якщо інтернатура сьогодні триває від 1-3 років то в новому проекті документу інтернатура буде тількі 3-ьох річна, за виклученням стоматології, де пердбачається 1-річна інтернатура. На посаду лікарів-інтернів будуть прийматися по проекту документа, акцентую, по проекту документа, як лікарі, які закінчили державну форму навчання, так і контрактники.", - говорить Володимир Луцик

Також планується зовсім інший підхід до розподілу в інтернатуру, тобто автоматизована система, яка буде сама визначати в залежності від успішності випускника вищого навчального закладу, яку спеціальність обрати із того переліку вакансій, які надаватимуть заклади охорони здоров'я в єдину систему.

Крім того передбачаються й нові вимоги до баз інтернатури. Міністерство охорони здоров'я розробило критерії, які заклади мають право бути внесеними в перелік баз інтернатури. І тільки міністерство визначатиме, який заклад має уповноваження на підготовку.

Розподілом випускників займатимуться ВУЗи, який студент закінчив. За новим наказом для того, щоб успішно завершити інтернатуру, необхідно буде пройти тестування у формі ліцензійного інтегрованого іспиту Крок 3 за відповідною спеціальністю.

Читайте також: У Квасилові хочуть будувати етнопарк з садибами і хостелом

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber