Про це домовились на спільній нараді міський голова Рівного Володимр Хомко та очільник Рівне райради Микола Сальчук. Тому, рішення яке підтримали депутати Рівне ради 24 жовтня в дію не вступить.

Нагадаємо, 24 жовтня Рівне рада проголосувала проголосувала за проект рішення, яким фактично встановлює для іногородніх дітей плату у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту. Міська рада порахувалла вартість одного учня і повідомила про те, що об’єднані територіальні громади чи інші органи місцевого самоврядування, які хочуть користуватися послугами в міських закладах, мають підписати з міськ­радою договір про міжбюджетні відносини. І перераховувати гроші за кожного свого мешканця, який цими послугами скористається. Вартість ТУТ

Наступного дня 25 жовтня Рівне райрада на чолі з Миколою Сальчуком відреагувала на таке рішення, звернувшись на сесії до Рівне ради і запропонувавши переглянути дане рішення. В іншому випадку звертались би до суду.

Сьогодні міський голова Рівного Володимир Хомко поспілкувавшись з очільником районної ради Миколою Сальчуком вирішили відтермінувати рішення Рівне ради яке встановлювало плату за освітні та медичні послуги у Рівному для немісцевих.

Варто додати, сторони зійшлись на тому, що до наступного етапу децентралізації відносини між громадами варто приводити до взаємовигідних умов.