Фото: Валентин Дупак
Батьки призовників влаштували скандал під стінами збірного пункту у Здовбиці. За їх словами, їхніх дітей утримують там незаконно.

Рівне нський правозахисник Валентин Дупак на своїй сторінці у соціальній мережі розмістив публікацію у якій заявив, що в обласному збірному пункті у селі Здовбиця понад тиждень утримують призовників проти їхньої волі. Чоловік зазначає, що хлопців забрали з місця роботи та вулиці, під приводом перевірки документів.

 Читайте ще: на Дубровиччині вилучили обладнання для незаконного видобутку бурштину

"Хапають та везуть: з місць офіційної роботи (без повідомлення роботодавців), під магазинами, на вулиці, запрошуючи прийти і просто перевірити документи.", - пише Валентин Дупак. 

Чоловік додає що вздовж паркану призовного пункту у Здовбиці стоять розлючені батьки. Деякі з них мають при собі медичні довідки та протипоказання. Втім не дивлячись на це - хлопців визнали придатними до служби. 

Повідомляє правозахисник і про те, що про ситуацію були повідомлені представник уповноваженого з прав людини у Рівне нській області та правоохоронні органи. 

В свою чергу, військові заперечують дану інформацію. Начальник прес-служби ОК «Захід» Анатолій Прошин каже, що нікого силоміць на збірному пункті не утримують. Розповідає і про те, що призовники, які пройшли медичну комісію і визнані придатними до служби можуть декілька дні, по своїй волі, перебувати на збірному пункті, допоки їх не заберуть у військову частину. Для цього там є всі умови: ліжка, їдальня, кімната відпочинку. 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber