Вчора Рівне рада проголосувала за проект рішення, яким фактично встановлює для іногородніх дітей плату у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту. Міська рада порахувалла вартість одного учня і повідомила про те, що об’єднані територіальні громади чи інші органи місцевого самоврядування, які хочуть користуватися послугами в міських закладах, мають підписати з міськ­радою договір про міжбюджетні відносини. І перераховувати гроші за кожного свого мешканця, який цими послугами скористається, - повідомляє Чарівне.інфо. 



Однак, вже сьогодні Рівне райрада відреагувала на таке рішення. Вони звернулись до міських депутатів у відповідному рішенні, в якому посилаються на незаконність дій з боку міської ради. Аналогічне звернення було адресоване і до прокуратури. 

 

"Міська рада хоче позбавити дітей права на безкоштовну освіту. Не може бачення міської ради бути вищим Конституції. Хочу нагадати, що на території Рівне нського району знаходиться міське сміттєзвалище. Є АЗОТ який знаходиться на території Рівне нського районну, а сплачує ПДФО у міський бюджет. У нас завжди взаємозважені партнерські стосунки з містом. Однак, таке рішення Рівне ради ставить наших громадян в незручне становище, адже не усі сільські ради можуть профінансувати такі витрати. Багато мешканців району працюють у Рівному і приносять користь місту. Ми готові до розмови з Володимиром Хомком, аби наші стосунки лишались взаємовигідними і не додавали проблем мешканцям як міста, так і району. Готові до діалогу" - коментує очільник Рівне райради Микола Сальчук.  

 

Як повідомляють наші джерела в Рівне раді, рішення про встановлення такої оплати було прийнято одноголосно за виключенням одного депутата. Перед голосуванням депутатів просили не вдаватись до обговорення під час сесійного засідання. Й зумовлене воно з метою тиску на навколишні сільські ради, що не бажають об"єднуватись з містом в ОТГ.