Вперше сіли за парту і вже вивчають іноземні мови. Першокласники Рівненської гуманітарної гімназії, як й інші учні шкіл обласного центру, сьогодні, 2 вересня, розпочали навчання. Проте окрім української мови вони у них за розкладом і німецька. А вже через два роки в додачу й англійська.

Щирі посмішки, перше хвилювання та нові емоції. На подвір'ї Рівне нської гуманітарної гімназії гамірно. Сьогодні учні йдуть до школи. Наймолодші вперше переступають шкільний поріг. Поруч найрідніші, які не менш хвилюються за своїх дітей.

Я буду дуже гарно навчатися, - говорить першокласниця Уляна.

Окрім традиційних вітань та настанов вчителі влаштували руханку для наймолодших просто на лінійці. Першокласники виконують різноманітні вправи, відповідають на цікаві запитання та граються, а далі перший дзвоник на урок.

Дитятко приходить з дитячого садочка в школу, це і нова людина в класі, і вчитель, і нові обставини, через те вони і з радістю і з тривогою сприймають цей перший крок у школі, - розповідає вчителька початкових класів Любов Шмачук.

В гуманітарній гімназії цьогоріч 125 першокласників. В одному з класів вже з першого дня діти вивчають іноземну мову - німецьку. А з третього класу у розкладі з'явиться англійська.

Позиціонуємо себе, як заклад з поглибленим вивченням іноземних мов, тому нам дуже важливо, щоб наші діти на виході зі школи знали дуже добре дві іноземні мови, а ще краще три, - каже директорка Рівне нської гуманітарної гімназії Зоя Макарчук.

Поки діти знайомляться з однокласниками та першою вчителькою в коридорі чекають на свою малечу батьки. Дехто ледве справляється з хвилюванням.

Я каплі сердечні пила, руки трусяться. От не знаю чому. Відчувається відповідальність, - ділиться враженнями мама першокласниці.

Домашніх завдань у першому класі відповідно за принципами нової української школи не даватимуть оцінок теж. Вкінці навчального року батькам видаватимуть "Свідоцтво досягнень" учня. 

До теми: у рівненських школах відзначають свято першого дзвоника

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber