Реклама наркоторгівлі захоплює Рівне. Все частіше містяни стали помічати на фасадах будинків дивні надписи. Саме у такий спосіб наркоторговці безкоштовно рекламують свій товар. Аби запобігти розповсюдженню наркотиків містом, активісти за співпраці з патрульними влаштували акцію.

Вже не вперше у Рівному активісти борються з пропагандою розповсюдження наркотиків. Цього разу до проблеми підійшли критичніше. Графіті не замальовують, а виводять. Такий спосіб, розповідає організаторка акції - кращий.

Коли замальовується, тобто на фоні кольору основного, є інший колір, який привертає увагу і це дає можливість нанести те графіті ще раз. А коли ми просто його заберемо видалимо, навіть не буде місця, де воно було, - говорить організаторка акції Тетяна Субот.

Замаскувати наркографіті - справа не з легких, запевняє учасник акції Віталій, бо ж виконується вона у декілька етапів.

Наносяться засоби, які знімають саме графіті. далі наносяться так само засоби, які можна забрати цей самий засіб, щоб він не залишався далі на стіні і не забирав колір даної поверхні, - каже активіст Віталій.

Таку ініціативу підхопили у багатьох містах України, ба більше - за кордоном, а саме у Білорусі. Патрульні Рівного теж долучилися до акції, надавши перелік адрес, де саме потрібно деактивувати надписи.

Ми сьогодні зосереджуємося біля навчальних закладів, тому що перед початком навчального року. Саме тут діти, підлітки, вони багато проходять і саме їх увага звертається на ось такі надписи. І дитяча цікавість бере часто вверх, і, на жаль, може призводити до негативних наслідків, - говорить начальник відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції у Рівному Іванна Бояківська.

Надписи на парканах і на фасадах будинків - рівнян бентежать, тож до такої ініціативи вони ставляться схвально.

Я взагалі за те, щоб місто виглядало естетично і привабливо. І зважаючи на рекламну антицінність цих надписів - видаляти їх, це чудова ініціатива.

Прибирати графіті активісти будуть ще впродовж місяця. Бо місць, де є такі надписи у Рівному вдосталь. Поліція закликає усіх рівнян бути небайдужими, повідомляти та за можливості замальовувати рекламу наркотиків самотужки.

Читайте також: у Рівному маскують наркографіті у новий спосіб

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber