Скандал навколо несанкціонованого викиду відходів. Мова йде про сміттєві баки на вулиці Петра Могили у Рівному. Вони належать до КАТП-1728 та розраховані на обслуговування мешканців прилеглих будинків. Втім щодня повз контейнери проїжджають автомобілі, з яких вивантажують мішки з непотребом. Люди скаржаться, мовляв вже зранку усі смітники заповнені, а навколо них повно бруду.

На годиннику сьома ранку. Сміттєві баки на вулиці Петра Могли вщент переповнені. Пакети з відходами лежать прямісінько під ногами. Біля смітника є і бампер від машини, і купа гілля. Згодом до смітника підходить прибиральниця та викидає зілля, яке повинна була б спершу запакувати у мішки, оскільки контейнери передбачені тільки для побутових відходів.

Таку картину щодня бачать власників квартир, чиї вікна виходять у цей двір.

Мешканці прилеглих будинків кажуть, щодня бачать як автомобілі зупиняються біля контейнерів та вивантажують купу непотребу.

Для комунальників ця проблема не є новою:

- Ситуація, яка виникає на вул. Петра Могили є такою типовою у нас для багатьох таких вулиць, де контейнери-майданчики розміщені не в дворах. Якщо контейнери розміщені в дворі, то мешканці місцеві контролюють і немає несанкціонованого завозу сміття, - пояснює керівник КАТП-1728 Ростислав Кралюк.

Також Ростислав Кралюк нагадує комунальникам, не викидати зілля у контейнери, а пакувати у мішки, каже після того як воно потрапляє на сміттєзвалище, становить неабияку пожежну небезпеку, особливо у літній період часу.

- Хочу звернути увагу, ящики призначені для побутових відходів, а в нас з 5 ящиків, 3 заповлені трава та зілля. Мешканець приходить з побутовими відходами, він немає куди його кинути і кидає біля ящика, - додає він.

Коли журналісти "Рівне 1" намагалися поспілкуватись з водіями, які приїжджають на вулицю Петра Могили, щоб викинути сміття у контейнер - вони уникали з нами розмови, або ж одразу рушали з місця.

Попри те, що комунальна машина регулярно забирає непотріб з контейнерів, ця територія постійно лишається забрудненою через несанкціонований викид.

Читайте також: Чому на Рівне нщині не можуть працювати літні табори?