Знову звільнили. Екс-очільницю Рівненського ЦНАПу Наталію Хомич вдруге звільнили з посади. Причина, міська рада виграла апеляцію на Рішення суду першої інстанції про поновлення Наталії Хомич на посаді директорки ЦНАПу. Про епопею звільнення, яка тягнеться ще з червня минулого року, та про політичний підтекст даної справи далі розповість Павло Невесенко.

Проти неї проводили два службових розслідування починаючи від червня минулого року, які вона оскаржувала, бо вважали, що незаконні. 8 жовтня 2021 року Наталію Хомич звільнили з посади керівниці Рівненського ЦНАПу. На її місце призначили Наталію Майорову - депутатку Рівнеради від фракції ЄС. Своє звільнення Наталія Хомич оскаржувала в Рівненському адмінсуді. Виграла справу і 13 травня 2022 року, Олександр Третяк вимушений був поновити її на посаді.

Колектив Рівненського ЦНАПу зустрів Наталію Хомич радісно.

Втім у міській раді можновладці на чолі з Олександром Третяком та його заступником Ігорем Кречкевичем не заспокоїлись та подали апеляцію на Рішення суду першої інстанції. 27 липня Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова апеляцію Рівненської міської ради задовільнив. А 1 серпня Олександр Третяк звільнив Наталію Хомич з посади. На цей раз вдруге.

В апараті Рівнеради нам повідомили, міський голова нині знаходиться у відпустці. І за коментарем щодо звільнення Наталії Хомич звертатися до заступника міського голови Ігора Кречкевича. Того самого, який писав службові записки на Наталію Хомич та свідчив проти неї у суді першої інстанції, який міськрада програла.

Сама ж Наталія Хомич не дивується, що її звільнили вдруге. Розповідає тут присутні підкилимні політичні ігри. Найбільше переживає за колектив Рівненського ЦНАПу з яким працювала пліч-опліч не один рік.

Вочевидь епопея зі звільненням Наталії Хомич на цьому не закінчиться. Остання подаватиме касацію на рішення Апеляційного адмінсуду Львова, бо вважає, що її права були порушені. Втім, найголовніше у історії, яка тягнеться вже більше року, те, що претензій до роботи Наталія Хомич з боку влади немає, але є чимало політичних підтекстів. Навіть під час повномасштабної війни наші можновладці від політичних амбіцій не відмовляються.

Читайте також: Майже 50 бібліотек Рівненщини невдовзі отримають нову комп’ютерну техніку з Німеччини