Дві смерті - за три дні. На Поліссі блискавка вбила двох чоловіків. Трагедії стались з різницею у день у сусідніх селах. Люди працювали на полі, коли налетіла гроза. Двом селянам врятуватись не вдалося. Детальніше про трагічні події - далі.

Поблизу села Томашгород, що у Рокитнівському районі, місцевий мешканець Віктор працював на полі. Помітив, що збирається негода. Сів на підводу і рушив додому.

Медики, які приїхали на місце лише констатували смерть. Вбила блискавка і коня. Загиблому чоловіку було 65 років. Шансів врятуватись у нього не було.

Читайте ще: на Рівне нщині пенсіонера вбило блискавкою

Друга трагедія сталась через день у селі Рокитне. 64-річний Василь разом з дружиною працювали на городі. Налетіла гроза. Блискавка влучила у чоловіка. Він загинув миттєво. Жінка врятувалась. Надзвичайники вкотре нагадують, як потрібно себе повидити якщо гроза застала на вулиці.

Синоптики кажуть, у червні гроза буває часто. За десять днів цього місяця у деяких районах області вона вже вичерпала норму.

Норму вичерпали, але це не означає, що грози у цьому місяці більше не буде, кажуть у гідрометцентрі. Тому рівненчан просять бути обережними під час негоди. Краще перебувати у приміщенні. У ньому закрити вікна та вимкнути електроприлади. Також ні в якому разі не виходити на балкон. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber